Nieuw zwembad Aquadrome Enschede Nieuw zwembad Aquadrome Enschede Nieuw zwembad Aquadrome Enschede Nieuw zwembad Aquadrome Enschede Nieuw zwembad Aquadrome Enschede

Aquadrome trots op nieuw zwembad

20 augustus 2010

In juni 2010 is het vernieuwde Aquadrome officieel geopend. Het is alweer 21 jaar geleden dat de laatste duik genomen werd in een buitenbad in Enschede maar sinds kort beschikt het Aquadrome over een peuterbassin, een familiebad met glijbaan en een wedstrijdbad.

De manager van Aquadrome, Luc Oostindie, is uitermate trots op het nieuwe buitenbad. Buiten kan er nu genoten worden van een peuterbassin, een familiebad met een brede glijbaan en een wedstrijdbad van 16 bij 25 meter. Er is ook een nieuwe grote ligweide met beachvolleybalveld gerealiseerd.

Nieuw peuterbassin

Naast het buitenbad heeft Van den Belt Sport & Leisure ook het overdekte peuterbad aangepakt. Het buitendeel van het oude uitzwembad, waarbij mensen via een sluis van binnen naar buiten konden zwemmen is bij het binnengebouw getrokken. Dat is het nieuwe peuterbassin geworden. Met vloerverwarming, een omheining die alleen door volwassenen geopend kan worden, een glijbaan en ander waterspeelgoed is het peuterbad compleet gemaakt.