Bouw meest duurzame GPR sportaccommodatie gestart Bouw meest duurzame GPR sportaccommodatie gestart Bouw meest duurzame GPR sportaccommodatie gestart

Bouw meest duurzame GPR sportaccommodatie gestart

4 april 2013

Van den Belt Sport & Leisure is in Oosterhout gestart met de realisatie van het meest duurzame GPR sportaccommodatie van Nederland.

Op 2 april 2013 is de officiƫle eerste paal geslagen als start van de realisatie van de sportaccommodatie met gym- en turnzaal in Strijen. In de afgelopen zes maanden hebben partijen het gekozen ontwerp voor de gymzaal met turnfaciliteit verder uitgewerkt hetgeen resulteerde in een gemiddelde GPR gebouw score van 9,4 met hierbij een maximum score van 9,7 op gezondheid.

Duurzame toepassingen

De sportaccommodatie met een EPN van 0,55 (70% lager dan de eis uit het bouwbesluit), Rc-waardes > 5, energiezuinige verlichting en detectie, zonnepanelen en zonnecollectoren, verwarming en koeling met WKO en gesloten bronnen, waterbesparende douchekoppen met sensor, vraaggestuurde ventilatie en een gebouwbeheerssysteem maken dit het meest duurzame GPR sportgebouw van Nederland. Het gehele sportgebouw is tot in detail in 3D uitgewerkt om zo de gebruiker maximaal inzicht te geven in wat hij kan verwachten. Omdat alles voor start bouw bekend is wordt de bouwtijd ultrakort (16 weken), op 31 juli 2013 wordt de sportvoorziening turnkey opgeleverd.