Impressie sportgebouw Victorium Zwolle

Contract voor multifunctioneel sportcomplex Victorium in Zwolle

13 oktober 2020

Met Stichting Sport & Vitaliteit Zwolle hebben wij de afgelopen tijd samengewerkt aan het bouwplan voor een multifunctioneel sportcomplex genaamd ‘Victorium’. We realiseren dit complex met ons moederbedrijf Aan de Stegge Twello aan de Boerdanserdijk in Zwolle, een prachtige locatie tegenover het stadion van PEC Zwolle. De werkzaamheden voor de bouw zijn inmiddels in volle gang.

Sportaccommodatie van niveau

Het initiatief voor de realisatie van het sportcomplex dateert uit 2015. De afgelopen jaren is met veel enthousiasme gewerkt aan het plan. Afgelopen week werd de naam van het complex ‘Victorium’ onthuld. Het team is verheugd dat de bouw nu officieel van start is gegaan. Het drie verdiepingen tellende sportcomplex van 8.185 m2 zal onder meer voorzien in vier sportzalen voor onder andere basketbal en volleybal, 11 squashbanen, een turnhal, dans en judo, maar ook horeca, kantoren en fysiotherapie. Victorium moet het squash-hart van de regio worden.

Ontwikkelaar Gerrit Jansen:

“Het squashcentrum aan de Dobbe komt hiernaartoe. Er komen acht gewone squashbanen, twee voor het dubbelspel en een centercourt. Daar is ruimte voor publiek en er kunnen nationale kampioenschappen gespeeld worden. Ook komt er een turnhal van olympische afmetingen. Het grootste probleem met sportcentra is dat ze overdag niet gebruikt worden. Dat gebeurt hier straks wel, door Landstede. Ook gaat een gerenommeerde personal trainer 500 vierkante meter huren. En dan is er nog het horecagedeelte. Dat moet een mooi sportcafé worden waar je bijvoorbeeld naartoe gaat om Champions League-wedstrijden te kijken”.

Succesvolle samenwerking

Al eerder realiseerden wij met Jansen Vastgoed succesvol diverse projecten in de regio Zwolle. Rombout Welbergen, commercieel projectmanager bij Aan de Stegge Twello en Van den Belt Sport & Leisure:

“Wij werken al meer dan 10 jaar samen met Jansen Vastgoed en diverse vaste partners, mooi om bij Victorium wederom te zien dat we samen Zwolle mooier en vitaler kunnen maken. Never change a winning team!”

Het bouwplan voor het sportcomplex kwam tot stand met partners De Bruin Architecten BNA, WIJZIJN Bouwmanagers, VDK installatiegroep en JVZ Ingenieurs. De oplevering staat gepland voor september 2021.