Nieuw clubgebouw WeHave Weesp - Van den Belt Sport & Leisure Nieuw clubgebouw WeHave Weesp - Van den Belt Sport & Leisure Nieuw clubgebouw WeHave Weesp - Van den Belt Sport & Leisure Nieuw clubgebouw WeHave Weesp - Van den Belt Sport & Leisure Nieuw clubgebouw WeHave Weesp - Van den Belt Sport & Leisure

Nieuw clubgebouw voor WeHaVe Weesp

19 juni 2014

In februari heeft de gemeente Weesp opdracht verstrekt aan Van den Belt Sport & Leisure voor het ontwerp en de realisatie van een nieuw clubgebouw voor handbalvereniging WeHaVe te Weesp. Inmiddels is gestart met de bouw.

Nieuwe locatie vanwege herinrichting

De verplaatsing van het clubgebouw van WeHaVe is onderdeel van de herinrichting van het Sportpark Vechtoever. Het bestaande clubgebouw zal in de nieuwe inrichting plaatsmaken voor het 3e hockeyveld van Mixed Hockey Club Weesp (MHCW). Het nieuwe clubgebouw van WeHaVe zal gerealiseerd worden tussen het eerste hockeyveld en de spoorlijn en maakt gebruik van een gedeelte van het terrein van de speeltuinvereniging Don Bosco.

Uniek in het bouwproces

Bijzonder aan dit gebouw is het feit dat het in hoogte en afmeting reeds geschikt is gemaakt voor het eventueel toekomstig gebruik door de tafeltennisvereniging The Victory. Van den Belt Sport & Leisure heeft samen met de gemeente en ISA Sport diverse varianten gemaakt om zowel in locatiekeuze als gebouwopzet te voldoen aan de wensen van alle belanghebbende verenigingen. De gemeente Weesp heeft uiteindelijk gekozen voor Van den Belt Sport & Leisure vanwege haar competitieve en kwalitatieve aanbieding en de meerwaarde die zij leverde in het voortraject.

Het gehele gebouw is vooraf tot in detail in 3D uitgewerkt om de gebruikers maximaal inzicht te geven in wat zij kunnen verwachten. Omdat alles vóór start bouw bekend is wordt de bouwtijd met twaalf weken ultrakort. In het bouwproces van het clubgebouw wordt ook de aanleg van het handbalveld gerealiseerd zodat in augustus 2014 het geheel turnkey en gebruiksklaar wordt opgeleverd aan de gemeente Weesp.