Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep

Sportcentrum De Estafette Nieuw-Vennep opgeleverd

17 april 2007

Het door Van den Belt Sport & Leisure gerealiseerde sportcentrum in Nieuw-Vennep is opgeleverd. De sportaccommodatie bestaat uit een twee binnenbaden, twee buitenbaden en een grote sporthal.

Duurzaam sportcentrum

De Estafette voldoet aan alle eisen die er vanuit de sport aan gesteld worden en zal naar verwachting door zo’n 350.000 bezoekers per jaar gebruikt gaan worden. Daarnaast dient het complex op het gebied van duurzaamheid tot voorbeeld. Op vele manieren is er voor gezorgd de milieubelasting tot een minimum terug te brengen. Zo is een deel van het dak uitgevoerd als zonnecollector. Met de via het dak opgevangen zonnewarmte kan het gebouw, het douchewater en het zwemwater worden verwarmd. De Estafette beschikt naast de zwembaden en de sporthal over een fitnesszaal, een zonnebankstudio, douches en saunabaden, een relaxruimte, een restaurant en een telescopische tribune voor 600 zitplaatsen en een vaste tribune voor 150 zitplaatsen.